tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kuukauden biisit 3/2016

Years & Years - Desire ft. Tove Lo

Maaliskuun kolmantena ilmestyi upea julkaisu upealta yhtyeeltä, jota olen mahdollisesti saattanut joskus aiemminkin blogissani hehkuttaa... Kyseessä on siis jälleen Years & Years ja heidän Desire-hittibiisinsä uudelleenjulkaisu, jossa feattaamassa on ihana Tove Lo! Lauluosuuksissa Tove on siis mukana Olly Alexanderin kanssa vuorotellen ja kertosäkeessä myös rinnakkain, ja minusta yhdistelmä toimii mainiosti. Pidän toki pelkästään Ollyn laulamasta alkuperäisversiostakin, mutta tämä uusi on myös loistava. Musiikillisesti muutoksia ei vaikuttaisi kappaleeseen tehdyn – se on edelleen nautittavaa ja tanssittavaa popmusiikkia. Uutta versiota varten tehtiin myös video, jonka julkaisun yhteydessä Olly Alexander julkaisi yhtyeen FB-sivulla hienon palopuheen HLBTIQ-artistien näkyvyydestä, ja aion varmasti lainata sitä jatkossa sopivissa yhteyksissä.

Is it desire
Or is it nothing I'm feeling for you
I want desire
'cause your love only gets me abused

Give me that rush
I want to show you what you've been missing
Am I enough
To keep your other lovers hidden

Katatonia - Old Heart Falls

Suosikkini jo pitkän ajan takaa, synkkien tai vähintäänkin tummasävyisten tuntemusten tulkit Ruotsista ovat julkaisseet uuden kappaleen ja se on huikea, sanoisin että bändin paras 10 vuoteen. Sitten The Great Cold Distance -albumin en ole kokenut heiltä näin säväyttävää teosta. Vähäeleisesti ja rauhallisella temmolla liikkeelle lähtevä biisi kasvaa saaden tunteet liikkeelle juuri niin kuin tämä yhtye parhaimmillaan saa. Suoraviivaista ja helposti omaksuttavaa ei ole kuitenkaan lähdetty tekemään, vaan biisissä on erilaisia osia, suvantokohtia ja omaperäistä tunnelmanrakentelua. Levy ilmestyy 20. toukokuuta ja odotukset ampaisivat Old Heart Fallsin myötä huippulukemiin.

For ever dream that is left behind me
I take a bow
With every war that will rage inside me
I hear the sound
Of another day in this vanhishing life
Returned to dust
And every chance I've pushed away
Into the night

">Olavi Uusivirta - Tanssit vaikka et osaa

Tämä tuoreehko kappale vie puolestaan synkkyydestä hyvin energisiin fiiliksiin. Olavi Uusivirta on ollut minulle tuttu lähinnä radiohittiensä ansiosta ja vaikka olen monesta kappaleesta pitänyt, on laajempi tutustuminen artistin tuotantoon jäänyt. Tanssit vaikka et osaa potkaisi itseäni kuitenkin ehkä kovemmin kuin mikään hänen aiemmista hiteistään. Biisi saa nimensä mukaisesti tanssimaan vaikka taitoa ei juuri löytyisikään, sen rytmi on siinä määrin vastustamaton.

Mä en tiedä luonnontieteistä mitään
Joskus mun aurinko laskee itään
Oudot ihmevoimat kiskoo mua sun puoleen
Vapauta mut ennen kuin musiikki kuolee
Ja sitten sen kappaleen vuoro tulee
Joka sytyttää lattian alla tuleen
Juuri sinun tarinasi kertoen

Astrid S - Paper Thin

Nuori norjalainen artisti julkaisi maaliskuun loppupuolella kappaleen, joka on erittäin pätevää ja tehokkaasti tarttuvaa elektropoppia. Olen kuunnellut tällaista musiikkia ajoittain hieman kyllästymiseenkin asti, mutta tässä oli nyt jotain, mikä sai lisäilemään biisin omalle soittolistalle. Kappaleeseen on saatu loihdittua jännittävää kuulautta; ehkä se on sitä Norjan taikaa, mitä kuulee monesti siellä tehdyssä musiikissa. Astrid S on nyt urallaan todellisessa nousukiidossa ja hänet on jo kiinnitetty suositun vloggaaja-poppari Troye Sivanin Euroopan kiertueelle. Kokonainen debyytti-ep ilmestyy toukokuussa.

You make me feel like a piece of art
Hanging on your wall just like my heart
Making shadows even in the dark
I'm see through but I won't fall apartEi kommentteja:

Lähetä kommentti