tiistai 10. toukokuuta 2016

Kuukauden biisit 4/2016

The Hearing - Backwards

Huomasin Twitterissä hehkutusta The Hearingin juuri ilmestyneestä Adrian-albumista ja päätin ottaa levyn kuunteluun. Sitten havaitsin, että sinkkuna ja videon kera julkaistu Backwards-kappale oli tarttunut omalle Spotify-soittolistalleni jo aiemmin, todennäköisesti kuunneltuani jotakin uutuuslistaa. Mainio kotimainen elektropopin tekijä osaa säveltää ovelan kiinnostavia melodioita ja tuotanto on huippuluokkaa. Monikerroksinen musiikki on täyttä juhlaa korville ja ansainnut ylistyksensä. Adrian pärjännee myös vuoden kotimaiset levyt -äänestyksissä, sillä sen muutkin biisit ovat vahvoja.

Susanne Sundfør - Accelerate

Edellistä artistia on verrattu tähän norjalaisnimeen, joka on tullut usein vastaan ja olenkin ensimmäiseksi tykästynyt hänen yhteistyökappaleisiinsa M83:n ja Röyksoppin kanssa. Sundførin omista kappaleista synkeämpiä sävyjä sisältävä Accelerate kehutulta Ten Love Songs -albumilta on viime aikoina kolissut aivan uudella tavalla. Hyvä dramatiikan rakentelu hienoon kertosäkeeseen kulkiessa ja vaihtelevuus biisin sisällä (esim. vimmaiset urunsoittelut!) ovat tehokas resepti tällä kappaleella.

Start the car, don't look back, accelerate
This must be paradise, cause we can't fake
It's too late, it's too strong
It's all we got, it's the siren song

Pet Shop Boys - The Pop Kids

Synapopklassikkoyhtye on edelleen hyvässä vedossa. Tutut elementit kuten tarttuvuus, tanssittavuus ja hienoinen melankolia ovat PSB:n Super-levyn singlekappaleella edelleen olemassa ja hyvinvoivia. Koko huhtikuussa ilmestyneeseen levyyn enemmän perehtynyt kaverini totesi tämän olevan ainoa selkeä hittikappale muiden ollessa enemmän tunnelmointia. Hyvää ja varmasti monelle samastuttavaa jatkumoa upean yhtyeen tuotantoon biisi ainakin on.

They called us the Pop Kids
’cause we loved the pop hits
and quoted the best bits
so we were the Pop Kids
I loved you

Kent - Dom Som Försvann

Kaverini soitti minulle tätä tykästymäänsä kappaletta Kentin vuoden 2005 The Hjärta & Smärta EP:ltä ja aikaisemmin ohi korvieni kulkenut kappale osui itseenikin jämäkästi. Kappaleen riffistä tulee mieleeni jopa Katatonian tuotanto jostakin Discouraged Onesin ja Tonight's Decisionin ajalta, mikä ei ollut ensimmäinen odottamani mielleyhtymä Kentin kappaleelta. Vertaus kertoo paljon tunnelmasta, jota täydentävät vielä lapsikuorot useassa kohdassa biisiä. Dom Som Försvann on todellinen helmi tämän uraansa valitettavasti lopettelevan yhtyeen komeassa diskografiassa.

Kom låt oss gå härifrån
Låt oss resa någonstans
Resa långt härifrån
Låt oss bli dom som försvannEi kommentteja:

Lähetä kommentti