maanantai 29. helmikuuta 2016

Kuukauden biisit 2/2016

Kiinnostavia uutuuksia on helmikuussa ilmestynyt ja Suomi saanut UMK-finaalin myötä hyvän euroviisuedustajan, onnea Sandhja kappaleensa Sing it Away kera! Kuukauden biisessä on nyt tuoreita kappaleita omaperäisiltä naisartisteilta sekä viimevuotinen hittikappale, jonka löysin vasta tämän vuoden puolella. Musiikin yleislinja näyttää muotoutuneen postauksessa balladimaiseksi.

Juulia - Huomenna mä meen

Juulia ilmestyi suomalaiselle musiikkikentälle viileänmodernilla Vakavaa-kappaleella. Toinen single on myös hidastempoista elektropoppia, mutta on edellistä synkempi ja kertoo päättymässä olevasta suhteesta. Kappale on tyyliltään hyvin jännittävä: autotunea käytettiin jo edellisellä sinkulla, mutta tässä sitä on varsinkin kertosäkeessä niin paljon, että en pysty kuvittelemaan miten tätä voisi laulaa livenä. Juulian musiikissa on myös jotakin mielenkiintoisella tavalla omanlaista, ehkä herkkyyttä, ja artisti onkin kertonut ammentavansa musiikkiinsa suoraan omasta elämästään.

Rehellisyys on tulos muotiin taas ja
tiedän et tää on sulle raskasta ja
ei voi valita ketä rakastaa

Bat For Lashes - I Do

Yllätyin pari päivää sitten siitä, että Bat For Lashesilta on taannoin ilmestynyt uusi biisi! Vain vähän yli pariminuuttinen I Do on herkän minimalistinen ja tarjoaa jälleen yllätyksen levyn ensimmäisenä sinkkuna. Eipä tästä todennäköisesti voi vielä sanoa mitään levyä ajatellen, kuten ei myöskään edellislevyltä ensimmäisenä julkaistusta Laurasta voinut. On kiva kuitenkin kuulla Natashan ääntä uudessa omassa kappaleessa taas.

Tomorrow you will ask me if I do
Know that the sorrow will drop away
Like June, from a flower in bloom

FKA twigs - Good to Love

Spotifyhin näytti ilmestyneen uusi biisi myös FKA twigsilta samana päivänä kuin Bat For Lashesilta, ja tämänkin huomasin pari päivää sitten. Yhtäläisyyttä on myös siinä, että kappaleen linja on varsin vähäeleinen. Good to Love on slovari, joka hivelee korvaa artistin tuotannolle totuttuun tapaan. Tätä tulee varmasti fiilisteltyä kevään aikana aina silloin, kun kaipaa tunteellista tunnelmointia. Ja välillähän sitä kaipaa.

Make my body come alive
I've got a right to hurt inside
So will you hold me while I cry?
And let me lay against your side
So let me love
It's good to love, it's good to love
Just let me love
It's good to love, it's good to love

Lukas Graham - 7 Years

Tanskalaisen soul pop -yhtyeen kappale on nostanut heidät maailmalla tunnetuksi viime vuonna. Itse törmäsin siihen vasta vuodenvaihteen jälkeen viime vuoden parhaimmiston listauksissa. Todella hieno ja elämänmakuinen kappalehan 7 Years on, ja alkuvuoden aikana olen paljon sitä kuunnellut. Etunimistään yhtyeelle nimen lahjoittanut Lukas Graham Forchhammer laulaa tunteisiinkäyvästi ja tuo musiikkiin hyvin omanlaistaan soundia, jonka ansiosta se erottuu. Biisinkirjoitustaitoakin porukalla tuntuu olevan.

I always had that dream like my daddy before me
So I started writing songs, I started writing stories
Something about that glory just always seemed to bore me
‘Cause only those I really love will ever really know meEi kommentteja:

Lähetä kommentti