tiistai 8. marraskuuta 2016

Kuukauden biisit 10/2016

Huomasin tänään Facebookin muistoista, että olen myös viime vuonna blogannut lokakuun biisit vasta 8. marraskuuta. Tämä on näemmä vuosi toisensa jälkeen yhtä kiireistä aikaa.

Ella Lymi - Poikii on

Olin kuullut Ella Lymin Poikii on -kappaleesta puhuttavan, mutta törmäsin biisiin lopulta sattumalta radiota kuunnellessani. Totesin, että erittäin mainiosta kappaleesta on kyse - melodiat onnistuvat niin koskettamaan kuin koukuttamaan. Nyt googletuksen perusteella laulaja paljastui vasta 19-vuotiaaksi, ja mikäpä siinä, en olisi äänestä kyllä osannut niin nuoreksi päätellä. Biisin tekijöiksi on mainittu Aku Rannila ja Saara Törmä. Musiikkitaustassa on jotain rosoista, mikä viehättää poikkeamalla tavanomaisesta kotimaisesta radiopopista. Myös herkänhaikea tunnelma kiinnittää huomion jo ensikuulemalla.

Tai ihan sama se kaikki on myöhäistä,
mä luovutan nyt ja mä lähden
Ja ton viereisen kuppilan pöydästä mä löydän sun paikalle toisen
Kato poikii on

LEIF - Boys Who Want Love

Sympaattista elektropoppia pojista, jotka haluavat rakkautta, aww. Olihan tähän pakko tykästyä, kun tuli vastaan Spotifyn viikkosuosituksissa. LEIF on uusi norjalainen artisti, joka on ilmeisesti varsin indie, sillä tälläkin biisillä oli vain vajaat 3 000 Youtube-toistoa. Spotify-kuunteluita on sentään lähes 100 000. Kitara helisee herkästi biisin taustalla ja tunnetta saadaan luotua myös laulumelodioin, vaikka itse laulu onkin vedetty vahvasti autotunen läpi. Kiva löytö oli tämä.

Boys who want love
Girls who want freedom
Now that you're gone
Haunted by memories

Just go out
Seem to remember you every day
Just go now
Seem to remember almost everything

Hajk - Medicine

Myös tämä toinen Spotify-suositusten lyötöni viime kuulta on Norjasta, miten sattuikaan. Olen kyllä aina ollut sitä mieltä, että Norjassa tehdään paljon hyvää musiikkia, eikä paljosta siitä täällä edes tiedä. Hajk on fiilistelevää indierockia soittava yhtye, jonka kappaleiden lauluosuuksista vastaa kaikkiaan kolme yhtyeen jäsentä. Medicine-kappaleen vokaalit hoitaa kuitenkin suurimmaksi osaksi bändin laulaja-perkussionisti Sigrid Aase, jonka persoonallista lauluääntä on mukava kuunnella. Bändin Soundcloud-sivulla biisin luonnehditaan olevan "scandi-psych masterpiece"... Hyvältä kuulostaa joka tapauksessa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti