torstai 1. toukokuuta 2014

Kuukauden biisit 4/2014

Lykke Li - No Rest for the Wicked

Ruotsalaisen laulaja-lauluntekijä Lykke Lin uusi albumi I Never Learn julkaistaan ilmeisesti useimmissa maissa 5. toukokuuta. Edellinen, vuonna 2011 ilmestynyt Wounded Rhymes oli mahtava kokoelma hienoja poplauluja. Uudelta albumilta ensimmäinen virallisesti julkaistu single on No Rest for the Wicked, joka nousi omalla listallani heti Lykke Lin kappaleiden parhaimmistoon. Melodioissa on isketty jälleen kultasuoneen ja tunnelmassakin on juuri sopivasti dramatiikkaa. Upea biisi. Jos levy lunastaa odotukset, se lienee vuoden parhaita helposti.

There'll be no rest for the wicked
There's no song for the choir
There's no hope for the weary
If you let them win without a fight
I let my good one down
I let my true love die
I had his heart but I broke it everytime

The Jezabels - Hurt Me

Tämä australialainen indie pop -ryhmä on viime aikojen parhaita löytöjäni. He tekevät tunteisiin käyvää, varsin monipuolista musiikkia. Kappaleissa käytetään paljon ja hienosti pianoa, mikä itselleni on tietysti mieluisaa. Hurt Me -kappale aloittaa yhtyeen She's so Hard -ep:n vuodelta 2009. Tässä kappaleessa tiivistyvät The Jezabelsin hienoimmat ominaisuudet. Soitossa on intensiivisyyttä ja vokalistikin revittelee lopussa hienosti.

Whole cities light up,
But nothing can compare to you, baby.
So I stay waiting,
Laying on the dinner table,
Waiting for you to hurt me

Daughter - Youth

Daughter puolestaan on englantilainen indie folkiksi ainakin Wikipediassa kuvailtu yhtye. Heitä kehuttiin jossakin vaiheessa eri musiikkiblogeissa niin paljon, että itsekin piti tutustua. Hienon tunnelman luomisen he ainakin taitavat. Voimakkaaseen tunteiden ilmaisuun ei musiikissa tarvita aina mättöä ja meteliä, vaan sen voi luoda nyanssien avulla. Daughterin Youth-kappaletta kuunnellessa loppupuolen "You caused it"-hokema todella tuntuu.

And if you're in love, then you are the lucky one
'Cause most of us are bitter over someone
Setting fire to our insides for fun
To distract our hearts from ever missing them
But I'm forever missing him

And you caused it
And you caused it
And you caused it

Yeasayer - O.N.E.

Lopuksi mennään iloisempiin tunnelmiin. Brooklyniläisen Yeasayer-yhtyeen kappale O.N.E. on toiminut itselläni loistavasti aurinkoisina loppukevään päivinä. Fiilis nousee samantien kattoon. Bändi vaikuttaa muutenkin kiinnostavalta ja oli mielenkiintoinen fakta, että he ovat olleet tuottamassa Bat For Lashesin Two Suns -albumia.

One's not enough
I won't stop till I've given you up
Here, right as I am, it's hard having fun
It's much easier said than it's done

Hold me like before
Hold me like you used to
Control me like you used toEi kommentteja:

Lähetä kommentti