tiistai 10. toukokuuta 2011

Eleanoora Rosenholm - Hyväile minua pimeä tähtiPorilaiskokoonpano on uudella levyllään siirtynyt entistä koukeroisempiin ja kierompiin tunnelmiin. Aiemmin yhtye teki elektropoppia, joka käsitteli pääasiassa kuolemaa, murhaajia ja muita synkähköjä teemoja. Välillä mukaan mahtui hauskoja ja pirteältä kuulostaviakin kappaleita mm. naispuolisesta ambulanssinkuljettajasta.

Musiikin peruselementit ovat tälläkin levyllä samat, mutta sävellykset ovat monipuolistuneet ja kappaleiden pituudet kasvaneet. Suoraviivaisia hittikappaleita ei enää ole, mutta esim. Valo kaasumeren hämärässä, Pimeä tähti ja Sata Ave Mariaa jäivät jonnekin mielen syövereihin pyörimään ensimmäisten kuuntelukertojen jälkeen. Synkkää on edelleen, loppupuolella Muistoja huvilalta –kappale tuo mukaan myös toiveikkuutta. Hieno levy, vaikka onkin aiempia vaikeammin lähestyttävä.

2 kommenttia:

  1. Oma reaktio ekaa kertaa levyä soitellessa oli vähän semmonen "mitäs hittoa?" mutta enempi kuuntelu on paljastanut, et ihan yhtä loistava tää on kun aiemmatkin. Ite tykkään eniten biiseistä Valo kaasumeren hämärässä ja Puoli päivää Firenzestä itään (tarttuva kertsi, mut kymmenminuuttinen biisi!?) ja tätä levyä soitellessani oon saanu miehekkeenki kiinnostumaan Eleanoorasta.

    VastaaPoista
  2. Eleanoora-tietouden levittäminen eteenpäin on aina hienoa :D yks omakin kaveri oli ihan omin päin innostunu kuuntelemaan ja popittelee nyt puolestaan Maailmanloppua ja Ambulanssikuskitarta.

    VastaaPoista