lauantai 4. kesäkuuta 2016

Kuukauden biisit 5/2016

SAARA - California

SAARA julkaisi uuden ep:n Hello I'm Saara ensimmäisenä julkaisunaan Capitol Recordsin kanssa tulleen välirikon jälkeen ja onnistui yllättämään. Kaikki kolme biisiä ovat hyviä, varsinkin aloituskappaleesta California olen pitänyt paljon. Seesteisempi elektroninen musiikki toimii hänelle selvästi paremmin kuin Ur Cool -kappaleella kuultu tyyli, jota juuri kukaan tuskin haluaa tulevaisuudessa enää muistella. Tekemällä tehty teinipoppi ei päässyt biisinkirjoituksen tasoltaan lähellekään tämän uuden ep:n kappaleita. Alla olevassa Youtube-videossa on akustinen liveversio California-kappaleesta, ja kaiken pohjana olevat kauniit melodiat tulevat hienosti esiin.

California, how I hate to love you
Can't get sober, I'd do anything for you
It's a good dream until I wake up
Think we can make it baby, you're my California

Anohni - Drone Bomb Me

Aikaisemmin Antony and the Johnsons -yhtyeessä musiikkia tehnyt Anohni vaihtoi tyylilajin syntikkapopin keinoin esitettyihin protestilauluihin. Epätavallinen yhdistelmä toimii nerokkaasti ainakin hänen uudella Hopelessness-levyllään. Kukapa sopisi paremmin tulkitsemaan maailman murheita ja vääryyksiä kuin Anohni, sillä hänellä on kaikki siihen vaadittava intensiteetti ja riipaisevuus. Hopelessness jää varmasti historiaan yhtenä tämän vuoden albumeista, toistaiseksi se on minulla ollut ehkä se kuunnelluin uutuuslevy. Drone Bomb Me on järisyttävä kappale lapsesta, joka toivoo tulevansa pommitetuksi kuolleiden vanhempiensa tapaan.

So drone bomb me
(Drone bomb me)
Blow me from the mountains
And into the sea
Blow me from the side of the mountain
Blow my head off
Explode my crystal guts
Lay my purple on the grass

Mø - Final Song

Møn uudella sinkkubiisillä on potentiaalia jonkinlaiseksi kesähitiksikin, sen verran mukavantuntuinen meininki siinä on. Mikään tanssilattian räjäyttäjä tämäkään biisi ei ole, vaan kyseessä on fiilistelevää popmusiikkia jälleen varsin seesteisellä otteella. Pidän Final Songista kuitenkin enemmän kuin hänen edellisestä julkaisustaan Kamikazesta, mutta silti odottelen vielä sitä räväyttävää uutta biisiä.

Baby when we were young
There was nothing to make believe
And the songs that we sang
They were written for you and me
Melodies on repeat
That's what I hear when you're by my side
Yeah, that's what I hear when you're by my side

Cajsa Siik - Higher

Tämä oli pitkään soittolistallani sellaisena ihan kivana ja omaperäisenä popkappaleena, mutta eräs aamu töihin kävellessä ja biisin sattuessa soimaan kuulokkeistani tajusin sen olevan suorastaan loistava (saan usein vastaavia oivalluksia työmatkoilla musiikkia kuunnellessa). Niin melodioissa, tunnelmassa kuin sanoissakin on jotain sydämeenkäyvää ja mieltä kohottavaa. Cajsa Siik on ruotsalainen indie pop -artisti ja Higher on Spotify-kuunteluiden perusteella hänen suosituin kappaleensa, se on julkaistu 2014. Biisintekotaito antaisi mahdollisuuden huomattavasti nykyistä suurempaankin suosioon.

What if a dream could tell me how
What if a minute was forever
Now I am climbing out of my mind
Now I can sense you even better

Crystals in an open sky
Lose you left to figure out
Higher
I can feel it coming down
It all makes sense when you're around
HigherEi kommentteja:

Lähetä kommentti