tiistai 10. maaliskuuta 2015

Kuukauden biisit 2/2015

Helmi-maaliskuun vaihde vierähti lomaillessa Kanarialla, joten helmikuun kuukauden biisit tulevat (taas) vähän myöhässä. Hyvää kannattaa odottaa, nyt on luvassa kerrankin koko postauksen verran uutuusbiisejä! Monilta vanhoilta suosikeiltani on tullut uutuuksia, joiden pohjalta musiikkivuosi näyttää jatkuvan laadukkaana.

Nightwish - Élan

Aloitetaan ilmiselvimmästä. Nightwish on ollut musiikilliselle kehitykselleni merkittävä, tai voisin jopa sanoa että se kaikkein merkittävin yhtye, ja on kulkenut mukanani elämässä jo yli 12 vuotta. Siksi heidän uutuuksiensa julkaisu on aina merkittävä juttu minulle. Laulaja on vaihtunut toistamiseen ja hollantilaista Floor Jansenia kuultu livenä bändin kanssa jo useaan kertaan, joten uuden keulanaisen osaamista ei tarvinnut enää jännittää, kun tiesi hänen olevan loistava. Millainen Élan sitten on kappaleena, miltä uusi Nightwish musiikillisesti kuulostaa ja miten Floor siihen levyllä sopii? No, Élan on perinteistä Nightwish-poppia, eli sellainen tavanomainen heidän levyjensä ensimmäinen sinkkujulkaisu jatkumossa, johon voidaan mielessäni liittää aiemmilta levyiltä Ever Dream, Nemo, Amaranthe ja Storytime. En toki sano, että nämä mainiot kappaleet olisivat toistensa kopioita, mutta kaikki kulkevat varsin perinteisesti popkaavan mukaan. Élanin aloittava melodia on oikein nätti, bändin toisen uuden vakijäsenen Troy Donockleyn puhallinsoittimet tuovat irkkuhenkeä mukaan. Floorin laulu kuulostaa pehmeältä ja kauniilta. Kappale ei ehkä iske samalla tavalla kuin aiemmat avaussinkut, ja erityisesti kertosäe jää nousematta esiin selkeästi, mutta sanoisin, että tässä on potentiaalia kasvaa kuuntelujen myötä. Nyt kun kuuntelin kappaleen taas parin viikon tauon jälkeen, näkemykseni tästä tuntuu vahvistuvan. Varsinkin loppupuolen nostatus saa aikaan jo jonkin verran niitä väreitä, joita olen tottunut Nightwishin tuotannosta saamaan. Yleisesti ottaen hieman ehkä varovainen aloitus tälle odotetulle levylle, mutta odotetaan, odotetaan! Kiltisti!

Leave the sleep and let the springtime talk
In tongues from the time before man
Listen to a daffodil tell her tale
Let the guest in, walk out, be the first to greet the morn

Florence + The Machine - What Kind of Man

Myös Flow-festivaaleille tänä kesänä tuleva, suuresti odottamani Florence julkaisee uuden levyn ennen tuota keikkaa, joten jännitystä on ilmassa. Jos uudessa NW-sinkussa mikään ei hypännyt erityisesti heti esille, niin What Kind of Manissa kyllä hyppäsi: artistin tuotannolle harvinaisen terävät kitarat. Kappale alkaa herkästi, ja ajattelin jo, että julkaiseeko Florence ensimmäisenä sinkkuna balladin, mutta sitten ne kitarat tulevat ja meininki rävähtää rokimmaksi. Mieletöntä ja hienoa. Uudenlaistakin. Jos suunta on myös yleisesti suoraviivaiseen päin Ceremonialsin paisuttelun jälkeen, levystä voi odottaa todella hyvää, kiinnostavaa ja tulevaa keikkaa ajatellen myös livenä toimivaa. Kappaleen musavideokin on aika raju. How Big How Blue How Beautiful -albumi julkaistaan 1.6.2015.

What kind of man loves like this
What kind of man
What kind of man loves like this
What kind of man

But I can't beat you
Cause I'm still with you
Oh mercy I implore
How do you do it
I think I'm through it
Then I'm back against the wall

Passion Pit - Lifted Up (1985)

Passion Pitin 21.4. julkaistavalta Kindred-albumilta tuli myös ensimmäinen single helmikuun puolivälissä. Pirteä amerikkalainen syntikka/elektropop-yhtye jatkaa edellislevyltään Gossamer tutulla tarttuvan melodisella linjalla. Tällä uudella kappaleella on paljon potentiaalia kevään voimabiisiksi!

Tell me what does it take to make good now
How many years do you wait?
Oh, and now all of the clouds are combining
The flickering light's just a flame
Oh but yeah, I'm so tired
I've been away for so many years
But I guess I'll just wait a bit longer
I'll stay 'til they open the gates

Ewert and the Two Dragons - Million Miles

Etelänaapuristamme tulevan loistavan Ewert and the Two Dragonsin uusi levy ilmestyikin jo, ja sen biiseistä pari olikin keikoilta ennestään tuttuja, mutta uusi sinkku Million Miles julkaistiin vielä juuri ennen Circles-levyn julkaisua. Kappale aloittaa levyn ja hienosti sen tekeekin. Asiaan mennään mukavan suoraan ja ripeätahtisesti. Kuulostaa bändiltä itseltään, mutta tyyli ei toista kyllä aiempaa tuotantoa liikaa. Tästä kappaleesta levyä onkin pakko jatkaa, ja loputkin kuuntelee mielellään, vaikka albumi kokonaisuudessaan vielä pyörityskertoja tuntuukin vaativan auetakseen lisää. Toivottavasti bändi saa ansaitsemaansa suosiota uuden levyn myötä laajemminkin.

And I tried, tried, tried
But no one could help
Take the covers from my eyes
You, it's always been you
I can see it clear and brightEi kommentteja:

Lähetä kommentti