maanantai 27. lokakuuta 2014

Vaihtoehtoisia treenimusiikkilistoja

Meinasin ensin nimetä tämän postauksen "treenimusiikkia hipstereille", mutta hillitsin itseni. No, nyt kerroin tämän kuitenkin. Asiaan!

Spotifyyn on ilmestynyt viime aikoina monia soittolistoja erilaisiin tilanteisiin. Tuollaisten listojen jakaminen on hauska idea ja jotkut niistä ovat ihan hyviäkin; niiden avulla voi jopa löytää uutta fiilistelymusaa. Tietenkin itse tehdyt listat ovat aina sitä ns. parhautta! Noiden Spotifyn listojen joukossa on myös treenimusiikkia, mutta läpikäymäni treenilistat painottuivat monesti hip hop -puolelle, varsinkin sellaiset joiden sanottiin sisältävän indie-musiikkia. Kun en tuosta räppiosastosta vieläkään joitain poikkeuksia lukuunottamatta välitä, ei noiden listojen kuuntelu treenaillessa innostanut.

Itse käytin pitkään treenaamisen taustalla vauhdikasta ja melodista, usein industrial-vaikutteista metallimusiikkia, kuten esim. Amaranthe, uusvanha Paradise Lost, Rammstein, Pain... Sittemmin aloin miettimään, löytyisikö myös kevyemmältä pop/rock-puolelta sopivaa musiikkia liikkumisen tueksi. Näistä siis syntyi muutama lista, jotka on koottu omalla koneellani olevista kappaleista, ei siis Spotifyn musiikkikokoelmien pohjalta. Itse kun en vieläkään maksa Spotifysta, enkä halunnut mainoksia väliin pilaamaan fiilistä. Nämä kappaleet eivät siis läheskään kaikki ole perinteisiä treenikappaleita, eli räväkkää mättöä, vaan näissä sitä energiaa haetaan ajoittain myös kappaleiden tunnelmasta ja sanomasta. Mitään varsinaisia slovareita mukana ei toki ole.

Päätinpä sitten hetken mielijohteesta laittaa nämä hyväksi havaitsemat listani julkisestikin jakoon. Biisien järjestys listoilla on tuollainen häiritsevä melkein-aakkosjärjestys, jota on hiukan fiiliksen mukaan muokkailtu tarvittaessa... Ne on koottu lyhyemmän puoleisia treenejä ajatellen, kun sellaisia tällä hetkellä itse kotioloissa harrastan, mutta näitä saa kätevästi yhdisteltyä halutessaan pitemmiksi kokonaisuuksiksi.

Lista 1 (49 min)

Arcade Fire - Ready to Start
Iisa - S€ pyörittää
The Ark - Father of a Son
Astrid Swan - 2000-2010 (I'm Not Even 30)
Austra - Lose It
Editors - Blood
Emiliana Torrini - Jungle Drum
Ewert & The Two Dragons - Good Man Down
Interpol - Slow Hands
Feist - My Moon My Man
Florence And The Machine - Shake It Out
Garbage - Push It
Indica - Viimeinen jyvä

Lista 2 (50 min)

Imogen Heap - Headlock
John ME - Love is My Drug
Lykke Li - Get Some
M83 - Midnight City
Manboy - Please Stop Crying
Mew - Am I Wry? No
MGMT - Time to Pretend
The National - Mr. November
Of Monsters And Men - Little Talks
Pariisin Kevät - Painovoimaa (Korkeushyppääjän rakkaus)
Passion Pit - Take a Walk
PJ Harvey - This Is Love

Lista 3 (49 min)

Placebo - Every You Every Me
PMMP - Kohkausrock
TV On The Radio - Wolf Like Me
Portishead - Machine Gun
Pää Kii - Apinoiden planeetalla
R.E.M. - It's the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)
Regina - Totuus minusta
Regina Spektor - Your Honor
Sin Cos Tan - Sooner Than Now
Skunk Anansie - Charlie Big Potato
Treeball - Hey Punk
Ultramariini - Kalpea tähteni

Tässä vielä Spotify-lista mainituista kappaleista, poislukien palvelusta löytymättömät Astrid Swanin sekä Placebon kappaleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti