torstai 30. lokakuuta 2014

Kuukauden biisit 10/2014

Hisser - Park Fiction

Tässä on nyt kerrankin ihan uusi biisi esittelyssä, siis vasta tällä viikolla julkaistu. Todellinen uutuus. Wau, miten olenkaan ajan hermoilla. Sitten taas itse asiaan. Disco Ensemblesta tuttu laulaja/kosketinsoittaja Miikka Koivisto julkaisi Hisser-nimellä ensimmäinen soolokappaleensa, jonka tyylilajina on varsin rauhallinen elektroninen pop. Biisi on mielenkiintoisen ja tuoreen kuuloinen, ja sai laittamaan artistin välittömästi seurantaan tulevien julkaisujen osalta. Duettona lauletun kappaleen naislauluosuuksista vastaa Rumban mukaan Lady Escape -yhtyeen Seidi Guzejev.



Milla Rumi - Luulaulu

Tästä artistista sain vähän aikaa sitten vinkin Twitter-viestillä! Vinkkaaja arvasi/tiesi selvästi makuni oikein, sillä Milla Rumi kolahti kyllä tajuntaani heti. Taiteilijanimen takaa löytyy 21-vuotias näyttelijä ja muusikko Milla-Mari Pylkkänen. Laulaja-lauluntekijän kivan, ja sanoisinko näppärän, kuuloinen sävellys ja tulkinta innostivat heti ensimmäisessä kuuntelemassani kappaleessa Luulaulussa. Artistin tänä vuonna julkaistu levy Ilot, halut ja valheet kuulostaa kokonaisuutenakin oikein hyvältä, ja musiikki on kotimaisten singer-songwritereiden joukossa yllättävän omaperäistä näinkin nuorelta tekijältä. Helpointa on varmaan vertailla Fiona Appleen, jonka Milla Rumi itsekin mainitsee tärkeäksi vaikuttajakseen, mutta ei tämä yksiselitteisesti Appleltakaan kuulosta. Kaiken kaikkiaan hieno löytö.

Sormenpäilläni muistan toisen kasvonpiirteet, muistan silmäluomet
Joka aistillani tunnen tilallasi tämän toisen
Nyt sinä olet vain sumea laikku näkökentässäni
Katselen sinusta läpi ja toiset kädet luikertelevat lanteilleni





SOHN - Artifice

Englantilainen, nykyään Wienissä asuva lauluntekijä ja tuottaja Sohn julkaisi myös debyyttialbuminsa tänä vuonna. Hänenkin musiikkinsa edustaa elektronista poppia, johon on otettu hieman vaikutteita myös ambientista ja r'n'b:stä, mikä tekee tästäkin jotenkin kiinnostavamman kuuloista kuin monista vastaavanlaista musiikkia tekevistä. Artifice on hieno, tehokkaasti tarttuva popkappale, joka onkin Sohnin kuunnelluin biisi ainakin Spotifyn mukaan. Melkein jopa tanssittavaa, ehkä kuitenkin enemmän fiilistelyyn sopivaa musiikkia.

Somebody better let me know my name
Before I give myself away
Somebody better show me how I feel
Cause I know I'm not at the wheel





Two Door Cinema Club - What You Know

Tämä indie rock -yhtye kuului pitkään sellaisiin nimiin, jotka olivat tulleet monesti vastaan, mutta musiikkiinsa en ollut saanut tutustuttua. No, viimein tutustuin, ja potkii kyllä. Tämä kappale on piristänyt esim. aamujani, ja satuttuaan töihin kävellessäni soimaan satunnaisella pyörivältä soittolistaltani se on saanut melkeinpä jatkamaan matkaani töihin tanssahdellen. Ainakin lip synchiä tämän tahtiin on tapahtunut. What You Know on julkaistu bändin debyyttialbumilla Tourist History.

And I can tell just what you want
You don't want to be alone
You don't want to be alone

And I can't say it's what you know
But you've known it the whole time
Yeah, you've known it the whole time



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti