keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kuukauden biisit 6/2014

Grimes - Go

Grimes oli tehnyt kappaleen Rihannalle, jonka esitettäväksi biisiä ei sitten kuitenkaan haluttu. Niinpä Grimes päätti tehdä kappaleen itse loppuun ja esittää sen. Hän teki yhteistyötä tuottaja Blood Diamondsin kanssa ja Go saatiin valmiiksi. Kappale on toki Grimesin aikaisempaa tuotantoa selvästi popimpi, mutta ei nyt mitään peruskamaa vieläkään, vaan artistin kädenjälki näkyy kyllä. Hyvä biisi joka tapauksessa.

Dreams, they feel like memories when I dream of you
Time won't stay, it’ll stretch itself out from a minute to days
And I'd like to think that we don’t dream to win it all
'Cos I've been hereSia - Chandelier

Mahtavaa, että lahjakas Sia on päässyt pinnalle nyt ihan omalla nimellään esitetyllä kappaleella. Chandelier on mahtipontinen pop-balladi, joka esittelee laulajansa monipuolisuutta hienosti, vaikka jää ehkä jotenkin turhan perinteiseksi soul-vaikutteiseksi radiopopiksi. Juuri tullutta levyä en ole vielä ehtinyt kokonaan kuunnella, mutta odotan sitä kyllä mielenkiinnolla, jos sieltä löytyisi viimein jopa iki-ihanan Breathe Men tasoinen kappale.

I'm gonna swing from the chandelier, from the chandelier
I'm gonna live like tomorrow doesn't exist
Like it doesn't exist
I'm gonna fly like a bird through the night, feel my tears as they dry
I'm gonna swing from the chandelier, from the chandelier

Softengine - Yellow House

Kunniakkaasti euroviisuissa edustanut Softengine sai valmiiksi toisen singlejulkaisunsa. Biisintekotaito ei selvästi ollut onnekasta sattumaa, vaan myös Yellow House on aivan valtavan hieno kappale. Nyt on uskallettu kokeilla ja tehdä täydellä innolla musiikkia, jollaisen esittäminen selvästi on bändille luontevaa ja he kuulostavat varsin valmiilta jo nyt. Toivottavasti menestys jatkuu edelleen, ainakin radiosoittoon Softengine on mukavasti päässyt.

Maybe I'll find you where all the black is white
Maybe I'll take you where we are undefined
Maybe I'm moderate but I'm not afraid
Maybe I'll save myself where it all began

Jaani Peuhu - Tonight's Music (Katatonia cover)

Bändin itsensä Facebookiin linkkaama cover Katatonian kappaleesta tavoitti silmäni ja korvani yllättäen. Biisi on ollut itselleni valtavan tärkeä ja ollut mukana monissa hetkissä tunnetilojen heijastajana ja purkajana. Olikin hienoa, että Jaani Peuhun versio oli oikeasti hyvä ja hänen viileä lähestymistapansa siihen toimii. Hieno lauluääni sopii melankolisen kappaleen tulkitsemiseen sulavasti. Soololevyään parhaillaan työstävä Jaani Peuhu tunnetaan varsinkin Iconcrash-yhtyeestä, tosin hän on tehnyt yhteistyötä monien suomalaisten yhtyeiden ja artistien kera.

Who could call my name without regretting
Who could see beyond this my darkness
And for once save their own prayers
Who could mirror down just a little of their sunEi kommentteja:

Lähetä kommentti