tiistai 31. joulukuuta 2013

Viikon biisit 47-52/2013

Pitkään jatkuneiden tietokoneaiheisten ongelmieni jälkeen olen viimein palannut. Tässä vuoden viimeiset viikon biisit, ja tulossa on vielä tuttuun tapaan listaus vuoden parhaista levyistä.

Pariisin Kevät - Mielikuvituksen tuotetta

Pariisin Kevään uusin levy on ollut vaikea omaksuttava itselleni, kahden ensimmäisen levyn meininki kun on sitä itselleni mieluisinta ja vastaavaa ei ole nähtävästi enää luvassa. Tähän kappaleeseen kuitenkin heräsin sen jälkeen, kun se oli julkaistu sinkkuna, se toimi omillaan oikein hyvin. Ehkä sieltä loppulevystäkin löytyy vielä jotakin mieluista.

Jos mä vaan soitan ja sanon: "En pääse
Ei jalat toimi, on silmillä kääre"
En tiedä miksi se mua pelottaa
Mut se on totta
Oon mielikuvituksen tuotetta

M83 - Kim & Jessie

M83:een olen alkanut nyt perehtyä vähän enemmän, aiemmin on tullut tietysti soitettua lähinnä Midnight Citya. Tämä kappale on seuraavaksi kolahtanut, sympaattisen oloinen sävelmä ja sanoitus.

Dream dressed in blue
It's all they need for now and forever
Dazed by the moon
They shatter their heartbeats
With singing

Pää Kii - Nyt skipataan kahvit

Pää Kii on ollut minulle yksi tämän vuoden isoista jutuista, joten vuoden viimeisissä viikon biiseissä se on hyvä nostaa esille, levyhän tehtiin jo viime vuonna, joten vuoden 2013 levyt -listaukseen sitä ei voi laittaa. Näin bilekautena Nyt skipataan kahvit on hyvä muistutus siitä, että putkea ei kannata kuitenkaan kovin pahaksi päästää...

Ei päämäärää, kun pojat pillerihumalassa häärää
Ne tekee vielä jotain pahaa itselleen
On elämä täällä vitun läävää, joten onko siinä jotain väärää
Jos ottaa joskus vaikka kaljan poikineen

Sentenced - Nepenthe

Synkimpänä vuodenaikana Sentencediä päätyy väkisin ajoittain soittimeen. Tämä kappale on kotimaisen metallimusiikin klassikko, ja runsaammanpuoleisen alkoholinkäytön kanssa ollaan tässäkin tekemisissä. Ensi vuonna muuten ilmestyy Sentencedin kitaristin ja sanoittajan Sami Lopakan esikoisromaani Marras.

all the tears and the fears and the lies and the cries and the...
(revenge)
all the hate in the world is the power to bring you down!

when the light of chosen has died
it is time to pay back for their crimes2 kommenttia:

  1. Uuh, "Kim & Jessie". Just tänä aamuna vierailin täällä viimeks ja meinasin antaa palautetta, mutta eipä tarvinutkaan! Nyt on kovia kappaleita. Pariisin Kevään mainitsin omassa blogissani juuri tänä aamuna, käy tsekkaamassa kappale "Jalokiviä". Muutenkin tuo uusi levy... hetkinen nyt meni oliivitahnat näppikselle... hirvee sotku! Venaa... No nii takas, juu, se uus levy. En tiedä millä tavalla sun mielestä ne ekat oli parempia, mut kyllä tuo uusinkin ihan Tuunelalta kuulostaa, että tuskin mitään oleellista on menetetty. Toki aiemmin PK oli pelkkä Tuunela ja nykyään se on bändi.

    VastaaPoista
  2. Juu, tost PK:sta on varmaan puhuttu ennenkin :D niis ekois, varsinkin Meteoriitis on sellanen ensilevyille tyypillinen viaton tekemisen meininki. Mutta joo, tabletti on tosi kätevä moneen, mutta ei sillä oikein pitkiä tekstejä kirjoita mielellään, ja sit kun en ainakaan ite osaa copy-pasteta sillä linkkejä jne. niin jäi bloggaus. Mun läppäri ei edelleenkään toimi kunnolla, ja Harrinkin on nyt epäkunnossa täl hetkellä, että ei mee hyvin meillä tekniikan kanssa nyt...

    VastaaPoista