keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Viikon biisit 43-45/2013

Tori Amos - Northern Lad

Ikisuosikkini Torin From the Choirgirl Hotel-levyä kuunnellessani työmatkalla vesisateessa marraskuun alun aamuna meinasivat posket kastua muustakin syystä tämän kappaleen alettua. Kappaleen sanat osuivat sillä hetkellä monella tapaa, ja onhan tämä aina ollut mielestäni hieno sävellys. Huokaus.

Had a northern lad, well not exactly had
He moved like the sunset, God who painted that

Kemopetrol - Goodbye

Tässä on mukana myös varsin paljon nostalgiaa. Pidin kappaleesta jo silloin sen ilmestyttyä vuonna 2002, eikä se ole kulunut sinä aikana yhtään. Goodbye sisältää samaan aikaan sekä pientä eroottista virettä että epätoivoa. Kemopetrolin hienoimpia biisejä ehdottomasti.

But still I see you the way I used to
Beautiful, impossible
You had my heart removed by laser
All these feelings wrap their arms 'round me

Kamelot - The Haunting (Somewhere in Time)

Näin Kamelotin viime viikolla toista kertaa livenä, jälleen Helsingin Nosturissa. Keikkojen välissä oli kulunut kolme vuotta ja sinä aikana Kamelotin laulaja on ehtinyt vaihtua Roy Khanista Tommy Karevikiin. The Haunting on aina ollut suosikkejani Kamelotilta, ja koska yhtye kiersi nyt yhdessä Revampin kanssa, aloin elätellä pienenpieniä toiveita, että tämä kappale kuultaisiin duettona Floor Jansenin kanssa. No, encoreiden aikana toiveeni toteutui, mistä ei tietysti voinut olla kuin suunnattoman innoissaan.

Somewhere in time
I will find you and haunt you again
Like the wind sweeps the earth
Somewhere in time
When no virtues are left to defend
You fall in deep

Florence + the Machine - No Light, No Light

Florence ansaitsi taas paikkansa Viikon biiseissä. Tämä tuskaisesti etenevä ja mahtipontiseksi kasvava kappale on ollut sopiva tunteiden purkamiseen viime aikoina. Sopiihan tämä tällä hetkeillä meneillään olevaan vuodenaikaankin, heh. Upea laulu ja hieno biisintekotaito muodostavat kappaleen perustan jälleen kerran.

You want a revelation
You want to get it right
And it's a conversation
I just can't have tonight

You want a revelation
Some kind of resolution
You are the revelationEi kommentteja:

Lähetä kommentti