keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Viikon biisit 39-40/2013

Passion Pit - Take a Walk

Olen löytänyt korvamadon, joka pääsee melkein MGMT:n Kidsin tasolle tarttuvuudessaan. Jotain samankaltaista Take a Walkin melodiassa ehkä onkin. Muutenkin kappale on ihastuttavan räiskähtelevä ja sopii varmasti tanssilattioille. Kappaleen sanoitukseen paremmin tutuessa se paljastuukin varsin vakavaa aihetta, yli varojensa elämistä, käsitteleväksi. Muutenkin Passion Pit vaikuttaa loistavalta yhtyeeltä, oma tarkempi tutustumiseni heidän musiikkiinsa on tosin vasta alussa.

Honey it's this loan I think I borrowed just to much
We had taxes we had bills
We had a lifestyle of fun

Jenni Vartiainen - Muistan kirkkauden

Jenni Vartiaisen uutta levyä on odotettu kovasti. Terran muutaman kerran kuunnelleena voi todeta sen sisältävän sellaista musiikkia, jollaisella Jenni on aikaisemmilla levyilläänkin menestynyt. Oikein hyvää poppiahan se on. Jonkinlaista kokeilua ja irtiottoa ehkä olisi kuitenkin toivonut tässä vaiheessa, kun vankka asema kotimaisella popmusiikin kentällä on jo saavutettu. Toistaiseksi levyn aloituskappale on iskenyt eniten, Muistan kirkkauden on majesteettisen jylhä kappale ja Jenni Vartiaista parhaimmillaan.

Tällä kertaa mä vuoria aion siirtää
Muuttaa kaiken ja suuntia uusiks piirtää
Mä kuittaan karmat murtaudun vapauteen
Ja rakkauden eteen kaiken teen
Muistan kirkkauden

Theatre of Tragedy - Let You Down

Viimeksi avauduin Paradise Lostin Host-levyn kokemasta aliarvostuksesta, nyt voisin jatkaa samaa linjaa Theatre of Tragedyn koneellisempien levyjen suhteen. Varsinkin Musique on kokonaisuutenakin hyvä, mutta Assemblyllakin on tehokkaita kappaleita, kuten Let You Down, jonka voi kuvitella toimivan synkempää musiikkia arvostavien klubien tanssilattioilla.

I think I'll let you down
You should have let me go
I think I'll make you leave
'Cause you have lost control.

2 kommenttia:

  1. Toi Jennin biisi on hieno, kuten on koko levy. Ei tosin taida olla uutta "murusta" levyllä. Erikoinen toi Passion Pit, mut ei se ihan uus "Kids" valitettavasti ole. Tuleekohan sellaista toista olemaankaan?

    VastaaPoista
  2. No eihän toista Kidsin kaltaista varmasti tulekaan helposti, Take a Walk vaan tietyiltä osin muistutti siitä. Ja samaa mieltä, et nyt ei samanlaista joka radiokanavan soittolistoille päätyvää kappaletta ole tolla Jennin levyllä. Niitä hutibiisejäkin valitettavasti on pari...

    VastaaPoista