tiistai 23. heinäkuuta 2013

Viikon biisit 29/2013

Tällä kertaa teemana on näemmä vahvoja brittiläisiä naisvokalisteja 90-luvulta ja alakuloa.

Everything But The Girl - Missing

Tähän yhtyeeseen tutustuin Massive Attackin Protection-kappaleen kautta saatuani selville, että Everything But The Girlin Tracey Thorn laulaa kyseisessä biisissä. Samoihin aikoihin jossakin TV-mainoksessa soi akustinen versio bändin Driving-kappaleesta, joka myös herätti huomioni. Näistä huolimatta Missing on kuitenkin se itseäni koskettavin kappale heiltä, vaikka onkin se aina mainittava suurin hitti. Kappaleesta on kaksi hyvin tunnettua versiota, itse pidän kummastakin. Musiikkivideolla on se tanssittavampi versio ja Spotify-linkissäni se alkuperäinen, perinteisempi poppisovitus.

You're long gone, but I can't move on

And I miss you, like the deserts miss the rain
And I miss you, like the deserts miss the rain
And I miss you

Skunk Anansie - Weak

Huomasin, ettei Skunk Anansiesta ole vielä yhtään postausta blogissani. Tilannehan on korjattava, varsinkin kun satuin yhtyeen musiikkia kuuntelemaan runsaasti viime viikolla, taisi soida taas treenauksen taustalla. Bändi sopii myös hieman synkempien tunteiden purkuun hyvin. Varsinkin Weak, eräs heidän parhaista kappaleistaan debyyttialbumilta Paranoid & Sunburnt, joka ilmestyi 1995. Biisi on melko hidas, mutta silti raskaan kuuloinen ja samalla kaunis. Skin on todella upea laulaja, eräs ehdottomista suosikeistani, ja tälläkin kappaleella hän loistaa.

Weak as I am, no tears for you
Weak as I am, no tears for you
Deep as I am, I'm no ones fool
Weak as I am

In this tainted soul
In this weak young heart
Am I too much for you2 kommenttia:

  1. Hyviä biisejä! Oletko kuunnellut Jessie Warea? Suosittelen sitä nyt just kaikille, ihana ysäritunnelma, kuulostaa paikotellen vähän Lisa Stansfieldiltä.

    VastaaPoista
  2. En ollut viel kuunnellut, laitoin Spotifysta soimaan ja tosi miellyttävää kyllä, suorastaan hunajaisen kuuloista ajoittain. Varmaan tulee kuunneltua lisääkin, kiitti suosituksesta :)

    VastaaPoista