maanantai 22. huhtikuuta 2013

Viikon biisit 16/2013

The Cardigans - And Then You Kissed Me

The Cardigansin loistavalla Long Gone Before Daylight-levyllä olisi monia maininnan ansaitsevia kappaleita. Tämä on kuitenkin erikoislaatuinen ollessaan niin ristiriitainen sävelen ja sanojen suhteen. Leppoisan kuuloinen kappale kauniiden sävelten kera, ja sanoituksissa kerrotaan parisuhdeväkivallasta varsin suoraan. Aika rankkaa, mutta onnistunut biisi kuitenkin.

Oh you hold me with your violent heartbeat at night
Oh you strike me with your silence baby tonight
Why you hold me with your violence baby come hit me
You hold me with your violent heartbeat

Mew - 156

Tässä kappaleessa herkkyys, kauneus ja unenomaisuus ovat hallitsevat elementit. Kuten Mew'n musiikissa muutenkin. Kyseessä on erittäin taitava bändi rakentamaan erilaisia tunnelmia. Sanoitukset ovat tässä varsin hankalatulkintaisia, kyse lienee jonkin sortin häiriintyneestä ihmissuhteesta taas kerran. Säkeistöissä tunnelma on vaaniva, mutta samalla hauraan kaunis. Hämmentävä, mutta hieno kappale. Tästä on tehty kaksi varsin erilaista versiota, Youtube-videossa on alkuperäinen, Half the World Is Watching Me-levyn versio, ja Spotify-linkissä uudempi, Frengers-levyllä ollut versio.

From my boat I can see your house
but now the lights are off
and there is no one home
you are just like an avalanche
cold as I might have guessed
but at least I am covered up for now

In a big, big way
I am really small
I get off my feet
But i'm still distant

Don't you just love goodbyes?2 kommenttia:

  1. Mew:n ydinkärkeä on tämä biisi :)

    VastaaPoista
  2. On kyl, itellä oli koko bändi jääny vähäks aikaa huomiotta, oli varmaan kuukausia kun olin viimeks kuunnellut. Nyt sit taas sopivalla mielentilalla kuuntelin, hyvin kolahteli taas :)

    VastaaPoista