tiistai 2. huhtikuuta 2013

Viikon biisit 12-13/2013

Nyt tuleekin kahden viikon biisit kerralla. Viime viikon alussa taisi lähinnä työnhausta stressaaminen viedä kaikki kirjoitushalut ja sitten tulikin jo pääsiäinen ja reissu Raumalle. Nyt on kuitenkin uusi työ aloitettu tänään ja jonkinlaiseen normaaliin arkeen ollaan taas pyrkimässä.

Tavaramarkkinat - Kevät

Kyllä se sieltä vielä saapuu, vaikka kovin ovat yöt vielä kylmiä eikä päivälläkään lumi ehdi paljoa auringossa sulaa. Reilu viikko sitten kävin myös Hakaniemessä.

Kevät - kuljen Hakaniemen rantaan,
sydän ei tunne, mutta jalat vielä kantaa,
kevät - pystynkö mitään antaan?

Sir Elwoodin Hiljaiset Värit - Viimeisellä rannalla

Tätä yhtyettä ja tätä levyä äitini on kuunnellut hyvin paljon ollessani noin 5-vuotias. Kappaleet siis ovat väkisinkin nostalgisia. Viimeisellä rannalla on ajankohtainen kylmäävän ydinsotateemansa takia, kuunnelkaapa sanat (jotka kappaleen iloluontoisesta sävellyksestä poiketen ovat jotain täysin muuta) niin ymmärrätte.

Isä seisoo rannalla, ja ase kourassa myrskyä odottaa
Äiti painaa pikkusiskon syliin, kun taivas oudosti iltaisin punertaa

Mirel Wagner - The Well

Tästä synkkyyttä vasta löytyykin. Mirel Wagner teki aivan huikean debyyttilevyn vuonna 2011. Suurimmaksi osaksi levyllä esiintyy vain Mirel itse akustisen kitaran kera. Hänen musiikkinsa on varsinkin kuulokkeilla kuunnellessa läpitunkevaa ja tunnelmaltaan karun kaunista. Tämä on niitä vähiten mustan synkeitä kappaleita levyllä. Tunnelmaa ja erilaisia vivahteita kuuluu uskomattoman paljon.

I lean in
to the well
black water
what can you tell

Amorphis - The Way

Halusin tuoda esille Amorphikselta nyt vähän vanhempaa tuotantoa. Tämä on yli 10 vuoden takaa Tuonela-albumilta. Kauniita melodioita sisältävä ja varsinkin kosketintyöskentelyltään huikea kappale alkaa hitaasti, mutta kasvaa ja nopeutuu biisin edetessä huipentuen kertosäkeessä kerrankin kappaleen ansaitsemalla tavalla hienosti. Edelleen tämä on yksi bändin parhaista kappaleista.

As the flowers wither
I will forget my pain
Since the stars have shone
The devil has shown me the way3 kommenttia: