keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Viikon biisit 7/2013

Nyt pääsi viivästymään muutamalla päivällä tämä, syynä on lähinnä arjen meneminen uusiksi hoitoon tulleiden kissojen vuoksi ja viikon alussa vaivannut yleinen väsymys. Tässä nämä kuitenkin ovat:

Stella - Kadun suurin talo

Viime viikon yksi suurimmista ja myös harmillisimmista musiikkiuutisista itselleni oli Stellan lopettaminen. Yhtyeen viimeiseksi jäänyt albumi Jokin on muuttumassa oli yksi vuoden 2011 suosikkilevyistäni. Siltä löytyy monia hienoja ja koskettavia kappaleita, joista Kadun suurin talo on kolahtanut omakohtaisesti ehkä eniten. Terävät, iskevät kitaramelodiat, aina yhtä hieno piano ja Marjan kaunis tulkinta yhdistyvät kappaleena todelliseksi helmeksi.

Aina palaan
Näihin aina palaan
Kuin lintu samaan pesään
Meren takaakin löydänEwert and the Two Dragons - Sailor Man

Eteläisen naapurimaan suosituimpien uusien rock-yhtyeiden joukkoon nopeasti noussut Ewert and the Two Dragons tekee parhaillaan kolmatta levyään. Yhtyeen kakkoslevy Good Man Down soi edelleen soittimessa säännöllisesti, joten uutta odotellessa nostetaan esille kerrassaan hieno kappale tältä levyltä. Sailor Man on haikean kaunis kappale, jollaisia olen viime aikoina jostain syystä kuunnellut mielelläni. Se ei herkkyydestään huolimatta ole kuitenkaan tippaakaan liian imelä. Se on osoitus bändin huimasta biisintekotaidosta, ja uusia tuotoksia odotetaan jo kovasti fanien keskuudessa.

Heart beating in a race
No storm would take us down
Inspired by the place
I'd never let you drown

I wouldn't wanna spend a day
Without this loveTässä Youtubesta eräs liveversio kappaleesta, ja alapuolella Spotifysta alkuperäinen.

2 kommenttia: