maanantai 25. helmikuuta 2013

Viikon biisit 8/2013

Pää Kii - Ees jotain positiivist

Pääsin vihdoin kuuntelemaan Pää Kiin viime vuonna julkaistun debyytin kokonaan ja onhan se aivan pirun kova levy. Melodista, rokkaavaa punkia anteeksipyytelemättömien sanoitusten kera. Varsinkin, koska viime viikolla oma fiilis oli pitkään vähän väsynyt ja ärtynyt, tämä levy toimi omanlaisenaan piristysruiskeena. Ees jotain positiivist on erään arvion mukaan kuten Hugleikur Dagssonin sarjakuvat, eli tietää ettei todellakaan saisi nauraa, mutta silti naurattaa. Itse repesin jostain syystä täysin ehkä siinä kaikkein kyseenalaisimmassa kohdassa. En kehtaa laittaa lyriikoista edes lainausta... :D

Evergrey - A Touch of Blessing

Olen yrittänyt jo joitakin vuosia tutustua Evergreyhin ja innostua, kun hehkutusta on ollut joka puolella. Bändin musiikki vaatii selvästi paneutumista, ja itselleni tämän tyylinen vähän progempi metalli ei ole viime aikoina ollut oikein se juttu. Nyt kuitenkin alkaa musiikki avautua ja kolahdella itsellenikin, tämä The Inner Circle -levyn avaava kappale on eeppisyydessään mahtava. Tom S. Englund on laulajana uskomattoman hyvä.

All the dreams I had
All my future wishes
Put aside for a greater journey
All the things I planned
Left my friends so coldly
Put aside for a higher purpose1 kommentti:

  1. Evergrey taas on minulle todella helppoa kuunneltavaa, ja iski aikamoisella tavalla kun kuulin ekaa kertaa. Kappale oli "The Encounter" ja on vieläkin bändin parhaita 12 vuoden jälkeen. Toi Pää Kii kiinnostais kyl. Ihmeen paljon hehkutusta, mikä ei kyllä ole punkin kohdalla tavanomaista.

    VastaaPoista