lauantai 29. toukokuuta 2010

LIVE: Eleanoora Rosenholm, Turun Klubi, 28.5.

Eilen saavuin jännittyneissä tunnelmissa Klubille pitkästä aikaa (tai ainakin itsestäni se tuntui pitkältä) katsomaan ensimmäistä kertaa Eleanoora Rosenholmia. Kiinnostuin bändistä silloin, kun siitä puhuttiin lähes joka musiikkimediassa heidän julkaistuaan toisen levynsä Älä kysy kuolleilta, he sanoivat. Myöhemmin sain sitten kaverini luona kuulla tätä levyä (ja kyseinen kaveri oli myös keikkaseurana eilen :) kiitos tästä) ja vaikka levyä tuolloin kuuntelikin vain toisella korvalla taustamusiikkina, se jäi jotenkin mieleen. Ollessani harjoittelussa musiikkikirjastossa viime syksynä/talvena tuli sitten molemmat bändin levyt lainattua. Tykästyin kyllä kovasti. Bändin genreksi on monesti mainittu "kokeellinen popmusiikki", tuo on varmaan sopivan yleinen määritelmä. Vaikutteita on mm. elektrosta ja jonkinlaisesta taiderockista.

Lämmittelijänä keikalla oli itselleni entuudestaan tuntematon, debyyttialbuminsa maaliskuussa julkaissut laulaja-lauluntekijä Suvi Isotalo. Musiikki oli aika perinteistä nainen + piano -musisointia, hyvin laulettuna ja soitettuna kuitenkin. Kappaleet eivät mielestäni eronneet toisistaan kovin paljon, yhdessä kappaleessa muistan kuulleeni vähän variaatioita, jotka jäivät mieleen. Muuten tämä esiintyjä jäi kyllä lähinnä taustamusiikiksi.

Sitten oli illan pääesiintyjän vuoro. Yleisöä oli kyllä paikalla jonkin verran, mutta ihmiset olivat aika väljästi lavan edessä, joten ihan eteen oli mahdollista päästä vielä keikan aikanakin. Yhtyeen alkaessa soittaa totesin, että he kuulostivat livenä aika paljon siltä kuin olin kuvitellutkin. Tämä ei ollut lainkaan huono asia, päinvastoin. Keikan materiaali oli selvästi painottunut niihin tanssittavimpiin kappaleisiin, synkimmät "murhabiisit" oli jätetty pois setistä. Yllätyksenä tuli joidenkin biisien lopussa tulleet instrumentaalirevittelyt, varsinkin kosketinsoittaja yltyi välillä jopa mielipuolisen ja kaoottisen kuuloisiin suorituksiin. Tämä kuitenkin vahvisti tunnelmaa mielestäni loistavasti.

Hämmentäviin hetkiin kuuluivat ne, kun laulaja Noora Tommila unohti sanat ainakin parissa biisissä. Keikan alkaessa tuli myös todettua laulajan olevan nähtävästi raskaana, mikä tuli täytenä yllätyksenä.

Yleisesti ottaen keikka oli kyllä äärimmäisen hyvä, varsinkin peräkkäin soitetut kappaleet Maailmanloppu sekä Suljetun osaston astronautti olivat hieno kokemus saaden aikaan jopa kylmiä väreitä. Olisin toivonut kuulevani vielä Musta Ruusu, Kiltti vai tuhma ja Kopiokissa -kappaleet, mutta ehkä seuraavalla keikalla sitten :)

Kappalejärjestystä en muista ihan varmasti oikein, Maija saa korjata jos/kun muistaa paremmin :D mutta nämä biisit setissä ainakin olivat.

Epäilen sinua
Japanilainen puutarha
Tammen varjossa
Bolly palkkionmetsästäjä
Tai-Panin paholainen
Ambulanssikuskitar
Pesulassa
Maailmanloppu
Suljetun osaston astronautti
-------------
Vladimir Grutsov
Kodinrakennusohjeet

2 kommenttia:

  1. Aika taattua laatua oli keikka. Ja laulajallakin on yleensä aina tapana unohtaa sanoja tai laulaa väärin, vaikka onkin se sanavihko siinä edessä... Joo en mä tiedä, miten se voikaan olla niin vaikeeta. Itseenikin kolahti Maailmanloppu + Suljetun osaston astronautti -kaksikko parhaiten ja Mustaa ruusua jäin kaipaamaan. Erikoismaininta myös Kodinrakennusohjeille, joka mun mielestä on levyllä aika pirun tympeä ja harvoin jaksan sitä kuunnella, mut livenä siitä kuoriutuu hillitön psykedeliaeepos. :)

    VastaaPoista
  2. Juu, se sanojen lukeminen siitä vihosta oli jo sinänsä hämmentävää... Kodinrakennusohjeet oli tosiaan aika massiivinen esitys, unohdin välillä et mitä biisiä ne olikaan soittamassa.

    VastaaPoista