sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Kuukauden biisit 10/2015

Tällä hetkellä mahtavia uutuuksia tulee niin kovaa tahtia, että viime kuun ykkösbiisit ovat vain ja ainoastaan niitä!

Vesala - Tequila

Paula Vesala lähti soolouralle tipauttamalla artistinimestään etunimensä ja julkaisemalla valtavan hyvän popbiisin, joka lunasti lahjakkaan tekijän pitkäaikaisen fanin odotukset kerralla. Kauneutta piisaa sekä sävellyksessä että sanoissa, välillä vihellellään. Lyriikoistakin löytyy itselleni valtavasti samaistumispintaa juuri nyt. Kasvavan kappaleen vauhti kiihtyy edetessään ja toivon samaa myös Vesalan soolomateriaalin kohdalla: räväkämpää olisi myös mahtava kuulla, vaikka tämä balladimainenkin meno toimii timanttisesti. Fanipoika kiittää ja kumartaa odotellen kuumeisesti lisää!

Kalliot suojaa mua
kun mä tahdon rakastaa sua
Lauluihin valaiden
ja sun kainaloon nukahtaen
Luottaen lepäämään
vahingoitettu jää
Kätes sun vielä mua silittää

Adele - Hello

Tätähän ei vaan voi sivuuttaa, Adelen uuden biisin julkaisu on aina nykyään sen tason ilmiö musiikkimaailmassa, ja parasta on, että se on nyt näin hieno. Riipaiseva vähäeleisen pianon kuljettama balladi, näitähän Adelella on ollut, mutta tämä ei ole mikään uusi Someone Like You, vaan nousee myös edetessään mahtipontisempiin sfääreihin, ja miten upeasti sen tekeekään. Rakastan myös "I'm in California dreaming..."-kohtaa, jossa tulee samalla viittaus popmusiikin historiaan, sillä itse ainakin ajattelin tässä kohtaa ensimmäisenä Beach Boysia, heh. Uusi albumi julkaistaan 20. marraskuuta.

Hello, can you hear me?
I'm in California dreaming about who we used to be
When we were younger and free
I've forgotten how it felt before the world fell at our feet

There's such a difference between us
And a million miles

Grimes - Flesh Without Blood

Hypätään indiempään osastoon Grimesin myötä. Marraskuun 6. ilmestyneen levyn avaussinkkua Flesh Without Blood on tullut popitettua innolla sen ilmestyttyä viime kuun lopulla. Levykokonaisuutta en ole vielä ehtinyt ottaa parissa päivässä haltuun, mutta havaintona on, että tämä kappale on sieltä suoraviivaisemmasta ja tarttuvammasta päästä, kuten ykkössinkuilla tietysti on tapanakin. Grimesin tapa yhdistää erilaisia kokeilujaan ja kikkailujaan melodisempaan menoon on se, joka minua hänen musiikissaan on aina viehättänyt eniten.

You claw, you fight, you lose
Got a doll that looks just like you
Remember when we used to say
"I love you" almost every day
I saw a light in you
Going out as I closed our window
You never liked me anyway

MØ - Kamikaze

Tämä oli puolestaan sellainen uutuus, joka aiheutti ensimmäiseksi lähinnä hämmennyksen eikä varauksetonta ihastusta. MØ oli tehnyt aivan uudenlaisen kappaleen, josta hänet kyllä tunnistaa, mutta silti tyylin muutos vaati totuttelua. Aloin hänet livenä nähneenä heti miettiä keikkoja, että miten tämä toimii siellä, ja ehkä tällaiselle rennosti ottavalle tanssahtelullekin olisi paikkansa ja suvantovaiheensa. Silti toivoisin uudelta materiaalilta kovasti myös niitä yleisön hyppimään räjäyttäviä tehobiisejä, jonka aikana laulaja crowdsurfaa. Olen kyllä huomannut lämpeneväni Kamikazellekin kuuntelujen myötä.

You say you want
Someone to be wasting your time
Well I am your partner-in-crime, boy
You should fly away with me
Saturday night
Was never really meant to do right
So come on, feed the meat to the tiger
We need to get in too deep2 kommenttia:

  1. Oho, nyt vasta ehdin kuunnella tuon uuden Adelen, olipas tosiaan hieno! Ja videokin niin tyylikäs ja kaunis. Luin eilisen illan runoja, joissa oltiin vanhoissa taloissa ja tuulisen meren rannoilla, joissain satoikin. Niissä tosin onnellinen isä kertoi rakkudesta pieneen tyttäreen, mutta jollain lailla haikeasti kuitenkin, eli hieman samat tunnelmat tuntuvat nyt tulevan vastaan täältäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, olet oikeilla jäljillä noissa tunnelmissa... :) Mielenmaisema heijastuu näistä taas aika hyvin. Adelen biisi on tosiaan niin hieno, soinut itsellä toistuvasti viime päivinä.

      Poista