torstai 30. heinäkuuta 2015

Kuukauden biisit 5-7/2015

Tällä kertaa bloggaustauko pääsi venymään pitkäksi. Olen potenut täyttä kirjoitusjumia johtuen elämässä tapahtuneista aika rankoista muutoksista, jotka oli läpikäytävä. Minulle kirjoittaminen ei toiminut terapianakaan, en vain kerta kaikkiaan saanut mitään vähääkään luovuutta vaativaa ulos. Nyt olen kuitenkin taas sellaisessa vaiheessa, että tekee mieli kirjoittaa, joten musiikilliset ajatukset virratkoon tämän "kesätauon" jälkeen samaan malliin.

Eva & Manu - Between Us

Evasta ja Manusta olen kirjoitellut ennenkin ja nyt tämä heidän toisen levynsä kappale ansaitsi ehdottomasti paikan tämän biisilistauksen kärjessä. Between Us on hieno, balladimainen sävellys ja summaa sanoituksellaan aika lailla sen, mitä olen viime aikoina käynyt läpi. Kappaleessa on myös paljon toiveikkuutta, ja muistan hienon voimaantumishetken olleen sellaisen, kun tämä soi sattumalta soittolistaltani hetkenä, kun tunsin itseni taas tyytyväiseksi elämään. Moving on.

We're not the same
Yeah, people change
It's helpless

---

We're better off
Distant

Iisa - Polulta harhaan

Iisan uusi levy ilmestyy noin kuukauden päästä ja sitä odotellessa on voinut kuunnella Polulta harhaan -sinkkua, joka myös on toiminut elämäni soundtrackina alkukesän. Se ei ehkä musiikillisesti pääse ensilevyn parhaimmiston tasolle, mutta on hyvä biisi silti ja ollut itselleni erityisen tärkeä, minkä takia muistan sen varmasti pitkään jatkossakin.

Sillä mitä jos mulle kävis niin
pettäis jää ja mä putoisin pohjaan
tietäisin että ääneen sanottiin
se minkä hukkua ei voinut antaa

Sufjan Stevens - Fourth of July

Tämän kuulin jo toukokuun alussa erään radio-ohjelman aikana ja ihastuin välittömästi. Mikä tunnelma! Vähäeleinen kappale iskee suoraan sisimpään ja kun kuuntelee kappaleen sanat tarkemmin, saattaa huomata roskan menneen silmään. Kappaleen loputtua voi tunnelatauksen jäljiltä hetken aikaa vain istua ja olla. Aikaisemmin Sufjan Stevens ei ollut itselleni tuttu, mutta Fourth of July innosti kyllä tutustumaan artistin muuhunkin tuotantoon. Tämän tason lauluntekijyyteen törmää enää harvoin.

Well you do enough talk
My little hawk, why do you cry?
Tell me what did you learn from the Tillamook burn?
Or the Fourth of July?
We’re all gonna die

Calvin Harris feat. Ellie Goulding - Outside

No, nyt siirrytään hyvin erilaisiin tunnelmiin! Tämä on ollut myös kesähittini siitä lähtien, kun kuulin sen livenä Ruisrockin perjantaina. Ellie Gouldingia ei ole muuten paljoa tullut kuunneltua, vaikka tuttavapiirissäni häntä hypettäviä onkin. Toki joitakin biisejä olin kuullut radiosta ja baareissa. Tämä Calvin Harris -kappale oli tietysti yksi niistä aloittaen Gouldingin festarikeikan. Loppuun asti hiotusta listapopistakin nauttii, kun fiilis on kohdallaan ja sehän on lopulta tärkeintä, kuten olen jo tätä blogia perustaessani todennut.

Now I'm holding on
Myself was never enough for me
Gotta be so strong
There's a power in what you do
Now every other day I'll be watching you

CHVRCHES - Leave A Trace

CHVRCHESilta tuli ihan vastikään uutta materiaalia, ja ilokseni saatoin todeta, että The Bones of What You Believe -levyn kova taso näyttää jatkuvan tulevallakin, vaikka musiikin tyyli onkin muuttunut. Ei kuitenkaan ollenkaan huonompaan, musiikin elektronisuus on viety mielenkiintoiseen suuntaan. Hienot melodiat ovat onneksi edelleen tallella.

And you had best believe
That you cannot build what I don't need
And I know I need to feel relief
And I know you'll never fold
But I believe nothing that I'm told
And I know I need to feel relief

Hurts - Some Kind of Heaven

Hurtsilta olen aikaisemmin pitänyt lähinnä heidän läpimurtokappaleestaan Wonderful Life, mutta tämä uusi sinkku potki itselleni yllättävän hyvin. Mahtipontisuutta on jälleen, mutta myös riemukasta eikä kovin ryppyotsaista menoa. Biisi on tehokas tunnelmannostatus-feelgood-ralli, eikä kuitenkaan liian korni sellainen, mikä minulle alkaisi tökkiä hyvin äkkiä. No okei, sanat ovat varsin sentimentaaliset, mutta muuten ei häiritse.

I don't need a god to tell me that I'm wrong
I don't need hell to make me scared of love
I don't need a symphony to sing my song
'Cause there's a choir of angels deep inside my lungs
And I can hear them singEi kommentteja:

Lähetä kommentti