tiistai 11. kesäkuuta 2013

Viikon biisit 22-23/2013

Nyt tulee taas kahden viikon biisit kerralla. Viime viikonloppuna olin Sauna Open Airissa, joten biisit ovat varsin metallipainotteiset yhtä lukuunottamatta.

Nightwish - Bless the Child

Sauna Openin sykähdyttävin hetki oli itselleni tämä kappale ensi kertaa livenä useiden vuosien tauon jälkeen. Floor Jansen selviytyi kappaleen laulamisesta erinomaisin tuloksin, olin täynnä kylmiä väreitä heti alkunuoteista lähtien. On todella sääli, mikäli Floor ei tule jatkamaan bändissä kiertueen jälkeen ja olemaan mukana seuraavalla studiolevyllä.

Where have all the feelings gone?
Why has all the laughter ceased?

Alla Youtube-versio vedosta, ei hirveän hyvällä laadulla, mutta tuosta jotenkin selvän saa.Ja tässä vielä Spotifysta alkuperäinen Tarja Turusen laulama.Opeth - Deliverance

Opethin hieno progemetallieepos, joka laulaja Mikael Åkerfeldtin spiikin mukaan on "three days long" oli myös vuosien tauon jälkeen livenä nyt kuultu helmi. Itselläni kun edellisestä kokonaan nähdystä Opeth-keikasta oli jo seitsemän vuotta. Kyllähän tuo kappale laittaa väkisinkin liikkeelle, vaikka katsoisi keikan istuen, kuten nyt tein. Murinat tulivat taas voimalla.

Walk with me, you'll never leave
Wait to see your spirit free
Tell me how your heart's in need
As I drown you in the sea

Stratovarius - Eternity

Satuin kuuntelemaan tämänkin klassista Stratoa edustavan kappaleen pitkän ajan jälkeen reilu viikko sitten. Lauantaina ennen kuin olin itse saapunut Saunan festarialueelle, sain kuulla bändin soittaneen tämän keikallaan. No, onpa ainakin jotakin odotettavaa sitten Tuskassa, kun pääsen heidät itse näkemään, toivottavasti soittavat tämän siellä. Eternity on tavanomaista Strato-menoa synkempi, raskaampi ja hyvin omanlaisensa tunnelman sisältävä kappale.

A landscape with no trees
And a mist arising from the distance
An illusion just for me
Or a proper reward and a chance

The National - Pink Rabbits

Olen ehtinyt kuunnella The Nationalin uutta Trouble Will Find Me -levyä vielä harmillisen vähän. Siihen on vaikuttanut osaltaan esim. se, että levy ilmestyi helteisen ja auringonpaisteisen alkukesän aikaan ja sisältää kuitenkin melko synkeää materiaalia. Toiseksi viimeisellä paikalla levyllä kuultava Pink Rabbits on jäänyt toistaiseksi parhaiten mieleen, se on taatun Nationalmaisella tavalla erittäin kaunis kappale.

You said it would be painless
The needle in the dark
You said it would be painless
It wasn't that at allEi kommentteja:

Lähetä kommentti