tiistai 2. syyskuuta 2014

Kuukauden biisit 8/2014

Punaisena lankana ovat pop ja vahvat naislaulajat, ei taida olla ensimmäinen kerta näissä listauksissani... No, minkäs sille voi että tällä yhdistelmällä tehdään usein laatumusiikkia.

Mø - Waste of Time

Tanskalaislaulaja Møn kovasti odottamani keikka Flow-festivaalien lauantaina lunasti ehdottomasti kaikki suuret odotukseni. Biisit potkivat livenä vielä paremmin kuin levyllä ja monet aikaisemmin varjoon jääneet kappaleet toimivat mielettömän hyvin. Uusin innostuksen kohteeni onkin Waste of Time, joka sai livenä entistä enemmän räväkkyyttä ja voimaa. Biisin välittämä turhautuminen ja epätoivo tulivat esille aivan uudella tavalla.

Wildest storm how
I'm walking on the glass of your broken vows
Well, what a scene
We were straight fooled by youth, okay

Röyksopp - This Must Be It

Flow'n kohokohtia oli myös Röyksoppin ja Robynin esiintyminen. Mielestäni Röyksoppin setin helmi oli uuden yhteistyössä tehdyn materiaalin esittämisestä huolimatta heidän hieman vanhempi kappaleensa This Must Be It vuoden 2009 levyltä Junior. Karin Dreijer Anderssonin laulama kappale on tanssittava ja kohti kliimaksia mahtavasti kasvava, taiten tehty elektropopteos.

Here comes darkness
Just afternoon
Waiting for a sign
If I survive, I’ll worship the moon
Or something
Anything

This must be it
Long for bliss
First it was so quiet
Now I know I’m not alone in here
And they talked
And they danced

Kiesza - Hideaway

Tässä puolestaan uudempaa musiikkia, kanadalaisartisti Kieszan kappale on julkaistu singlenä tämän vuoden huhtikuussa. Kyseessä on jälleen tanssilattiallakin toimivaksi testattua elektropoppia, joka tällä kertaa esitetään varsin vahvassa 90-lukulaisessa hengessä. EDM-syntikoita, ylärekisterissä ajoittain käyvää laulua ja hypnoottista biittiä yhdistävä kappale jää mielen perukoille salakavalasti, sen hienot melodiat tarttuvat helposti.

You send me the shiver up my spine, might overflow
You're bringing me closer to the edge of letting go

You're just a hideaway, you're just a feeling
You let my heart escape beyond the meaning
Putting my head into the clouds I'm floating home
When you get me going I can't find a way to stop

Nerdee - Broken Glass

Nyt mennään niin nostalgisiin tunnelmiin, ettei mitään rajaa. Jotkut saattavat naureskella valinnalle, mutta sehän ei itseäni kiinnosta. Mielestäni tämä kappale vuodelta 2003 on yksinkertaisuudessaankin erittäin hyvin toimiva sävellys ja laulajalla on valtavan kaunis ääni. Hieno ja herkkä biisi on nykyisin ilmeisesti karaokessa suosittua tavaraa ja itsekin kuulin sen juuri laulaessamme tätä pikkusiskon kanssa Singstarissa... Edelliskerrasta oli pitkä aika, ja nostalgiavyöryt aiheuttivat suorastaan kylmiä väreitä. Jo ne kertovat, että Broken Glass on todella hyvä ja todennäköisesti elämään jäävä kappale.

Now when people get close
They feel the thorns of the rose
And I'll break them, I'll tear them apart
I'm cruel 'cause you stole my heart

Broken glass under my bare feet
You are like a flame that burns me from within (haa, haa)
Like a curse you haunt me in my dreams
You are like an itch that's under my skin (haa, haa)2 kommenttia:

  1. No nyt oli hyvät biisit! Ja hyvä uus tukka, kun tosta twitter-palkista sen näin. :)

    VastaaPoista