lauantai 5. tammikuuta 2013

Uutta blogissa: Viikon biisit 1/2013

Päätin ottaa itseäni niskasta kiinni taas blogin suhteen, sanotaan sitä vaikka jonkinlaiseksi uudenvuodenlupaukseksi... Eli nyt alkaa uusi kirjoitussarja, viikon biisit, jossa esittelen yhden tai useamman kyseisen viikon aikana kuuntelemistani mainitsemisen arvoisista kappaleista. Viikon biisit julkaistaan aina viikonloppuisin. Kappaleet voivat olla uusia tai ilmestyneet kauan sitten. Olen todennut, että mahdollisimman vähän rajoituksia on blogin kirjoitukselle hyvästä :)

Tämän viikon kappaleet ovat siis olleet:

Manboy - A Bore

Jep, eli aloitan sarjan kaivamalla kappaleen lähes 12 vuoden takaa. Olen kuitenkin herännyt suomalaisen Manboy-yhtyeen loistavuuteen vasta viime aikoina, ja nyt alkuviikosta lainasin yhtyeen muutaman levyn työpaikaltani kirjastosta. Kauniin melankolinen rock-kappale A Bore oli Manboyn ensimmäinen single ja läpimurtokappale heidän ensimmäiseltä levyltään Strech Your Religion. Biisi jäi soimaan päähäni eräänä iltana vielä nukkumaan mennessänikin, joten totesin, että mainitsen tässä sen, vaikka yhtyeen tuotannosta löytyy muitakin helmiä. Lisäksi tämä sanoitus kolahti itseeni nyt erityisen paljon. Harmillisen vähälle suosiolle Suomessakin Manboy on kyllä jäänyt.

I haven't always been like this
I really am a hopeless observer
I used to see the world as oneBat for Lashes - Daniel

Tämäkin on jo, ainakin hipsterien ajanlaskulla, aika "vanha". Bat for Lashesiakin olen kuunnellut enemmän vasta viime aikoina, ja Two Suns -levy on ollut nyt soitossa. Olen uudempaa The Haunted Maniakin kuunnellut muutaman kerran Spotifyn kautta, mutta lisäkuuntelut saavat odottaa toistaiseksi sitä, että varauksessa oleva levy saapuisi minulle kirjaston kautta. Tämä artistin eka hittibiisi ei avautunut minulle kunnolla ihan ensimmäisillä kuunteluilla, mutta lopulta sitten oli pakko todeta, että ihana kappalehan tämä on. Rauhalliset suvantokohdat yllättävissä paikoissa tekevät tästä hieman epätyypillisen hitin, mutta tarttuvuutta ja hienoja melodioita löytyy reippaasti. Natasha Khan käyttää kaunista lauluääntään taitavasti.

When I run in the dark
Daniel
Into a place that's vast
Daniel
Under a sheet of rain in my heart
Daniel
I dream of home

2 kommenttia:

  1. Jeee! Tää on hyvä juttu. Vähän niinku mun viikottainen soittolista, mutta syväluotaavampi. "A Bore" oli kesällä 2001 kova juttu, ja siihen aikaan tykkäsin siitä kovasti, kun olin sen saanut vhs-kasetille Jyrkistä. Siihen aikaan tosiaan nauhottelin kappaleita VHS:llä (ja myös radiosta C-kasetille). Sittemmin en ole Manboysta kuullut, kuin ohimennen, enkä ole tuon biisin päälle siihen mitenkään tutustunut. Ehkä pitäisi. "Daniel" taas oli yks vuoden 2009 kovimpia kappaleita myös mulle henk. koht. mutta kun ostin sen koko pitkäsoiton, petyin kovasti. Ja tämä uusi "Laura" on mun mielestä pitkästyttävä. Harmi, koska tuon Natashan lauluääni ja tyyli on makeita.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa Manboylta kuunnella ainakin Majesty-levyä ja sit uusinta Something Wonderfulia. Uusin on enempi elektronista ja syntikkapohjaista, mut erittäin toimivaa niinkin.

    Itse taas tykkäsin just tuosta Bat for Lashesin Laura-biisistä, todella kaunis :)mut saa nähä miten tuo loppulevy aukeaa, kehuttu ainakin kovasti on.

    VastaaPoista