maanantai 31. tammikuuta 2011

Prince of Assyria - Missing NoteTämä levy on varastanut sydämeni (ja pääni sisällön) nyt tässä parin päivän aikana, kun päätin lainailla tämän työpaikaltani. Olin kuunnellut aiemmin yksittäisiä biisejä Prince of Assyrialta, ja tämän levyn pyöräyttänyt kokonaan läpi Spotifyssakin kertaalleen. Kuitenkin lainattuani tämän fyysisen kappaleen levystä ja kuunneltuani sitä rauhassa ja ajatuksella on se nyt avautunut ja iskenyt ihan kunnolla.

Iranilaissyntyisen, lähes koko ikänsä Ruotsissa kuitenkin asuneen Ninos Dankhan esittämä musiikki on folkahtavaa, ja tuo mieleen tummasävyistä musiikkia esittäviä miesartisteja, Nick Cave ehkä etunenässä. Leonard Coheniin häntä on myös vertailtu paljon. Tulkinta on syvällistä ja musiikki kaunista tunnelmointia, jossa akustisen kitaran lisäksi myös jousisoittimet ovat ajoittain suuressakin osassa. Kappaleiden taso hieman heittelee, mutta ne kirkkaimmat hetket ovatkin sitten todella laadukasta ja koskettavaa musiikkia. Levyn johtotähtenä on mielestäni upea, kylmiä väreitä aikaansaava What Ever You Want, sanoitusten ajoittaisesta kliseisyydestä huolimatta.

Levyä voi suositella voi tunnelmanluojaksi pimeisiin talvi-iltoihin, sekä romanttiseen yhdessäoloon jonkun tärkeän kanssa (onpa minusta nykyään tullut kauhean pehmo, voi ei). Koskettavaa, elämänmakuista tulkintaa ja onnistuneita sävellyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti