maanantai 5. joulukuuta 2016

Kuukauden biisit 11/2016

Astrid Swan - A Long Time Running

Astrid Swan on tehnyt musiikillisen paluun selvittyään vakavasta sairaudesta, ja uusi kappale onkin tunnelmaltaan toiveikas. Kuuntelen sitä nyt katsellessani bussin ikkunasta tuulen auki puhaltamaa taivasta, talviaurinko paistaa, ja biisi sopii täydellisesti juuri tähän. Artisti on lähtenyt selvästi taas uusille urille, ja pitkälle on muutenkin tultu, jos muistelee hänen ensimmäisen levynsä pianovetoista taidepoppia. A Long Time Running -kappale nojaa täysin elektronisuuteen, se voisi olla vaikkapa jonkin soundtrackin intro. Kolmessa ja puolessa minuutissa tunnutaan valmistelevan jotain, mikä kuitenkin jää vielä kulman taakse odottelemaan. Muut uudet kappaleet paljastanevat aikanaan, mitä se lopulta on.

Tove Lo - True Disaster

Tove Lon uuteen albumiin sisälle pääseminen on vielä vaiheessa. Täsmäiskuhittejä ei Cool Girl -sinkun lisäksi ole löytynyt juuri muita kuin True Disaster, mutta hyvä että edes se. Biisi on juuri sellaista tunteikasta ihmissuhdepoppia, mihin Tove Lon Queen of the Clouds -albumilla parhaimmillaan totuttiin. Sanoitukset ovat bailupoppiin sopien ihanan hömppää, ja on pakko fiilistellä, että jonkun artistin kappaleessa laini kuten "I said come on, zero fucks about it" tuntuu täysin luontevalta eikä nololta ja teinimäiseltä. Ja entäs sitten tämä kertosäe:

Keep playing my heartstrings faster and faster
You can be just what I want, my true disaster
Keep playing my heartstrings faster and faster
You can be just what I want, my true disaster

Newton Faulkner - Get Free

Spotifyn viikkosuositustenkin löytöjä tietysti pääsi taas mukaan. Newton Faulknerin Get Free kiinnitti huomion itseensä kevyellä rosollaan ja kiehtovan riemukkailla laulumelodioillaan. Googletus paljastaa artistin olevan koko nimeltään Sam Newton Battenberg Faulkner, brittiläinen folk rockia tekevä laulaja-lauluntekijä, joka on näytellyt Green Day -musikaalissakin. Biisi puolestaan on cover ja alun perin Major Lazerin, mikä tuli kyllä täysin puskista, enkä kerta kaikkiaan muista tätä heidän versionaan kuulleen ennen. Newton Faulkner on tehnyt elektropop-kappaleesta kyllä toimivaa folkahtavaa pop rockia omassa versiossaan.

Never got love from a government man
Heading downstream till the levee gives in
What can I do to get the money
We ain't got the money, we ain't gettin' out

For BDK - Look Back to Remember This Crime

Postauksen lopuksi sopii asettuminen rauhallisempiin tunnelmiin. Biisikattauksesta oli myös tulossa varsin duurisointuinen, joten tässä vielä pakollinen melankolian annos. Kappale alkaa hauraan huokailevalla laululla, sitä seuraavat dramaattiset mutta helkkyvät koskettimet. Tempo on hidas, ja jotakin koskettavaa saadaan aikaan hyvin vähäeleisesti. Taas piti yhtyeestä ottaa selvää hakukoneen avulla: kyseessä on ruotsalainen duo, jonka jäsenet ovat muusikot Marcus Borrman ja Adele Kosman. Taitavaa jälkeä on tämä, ja soittolistalleni päätyi muutakin heiltä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti